Lift Tattoo removal image by Alison Mary

 

 

KAN JEG IKKE BARE FJERNE ELLER LYSNE MINE UØNSKEDE BRYN PÅ EGEN HÅND HJEMME?  

Nei! Dette er ikke en god idé og anbefales ikke. Der finnes noen kilder på internettet som foreslår metoder du kan bruke hjemme for å selv lysne eller fjerne tatoverte bryn (microblading) eller hva enn det er du er misfornøyd med, men realiteten er at ingen av disse metodene vil lysne eller fjerne pigmentet i huden din til et nivå hvor du blir fornøyd. Dette er fordi at gjør-det-selv metoder for hjemmet verken bryter ned pigmentet i kroppen din, slik en laser gjør, eller fysisk drar pigmentet ut, slik en profesjonell saltløsning gjør. Å skrubbe brynene dine er noe du absolutt ikke må gjøre. Ikke bare vil du ikke ende opp med å dra ut eller fjerne noe pigment, men du vil også ende opp med å skade huden og forårsake åpne sår som øker sjansene for infeksjoner, og verst av alt: arr-dannelse! Den profesjonelle Li-FT saltløsningen som jeg bruker vil fysisk dra pigmentet ut av huden gjennom osmose. Du vil ikke få i nærheten av samme resultat dersom du bruker gjør-det-selv metoder hjemme, da det rett og slett er umulig. Det eneste du ender opp med å gjøre er å skrubbe et område som allerede er skadet av den første behandlingen, og du vil gjøre ting verre. Om du nettopp har gjennomført noe form for permanent sminke og du er misfornøyd med resultatet så kan jeg mer eller mindre fullstendig (eller delvis, om ønskelig) fjerne det, så lenge fjerningen gjøres innen 48 timer etter den første behandlingen.

 

HVORFOR KAN DU IKKE BARE MICROBLADE/TATOVERE DET JEG ALLEREDE HAR?

I noen tilfeller er det mulig å farge-korrigere med nøytraliserende pigmenter over en nylig behandling, og i noen tilfeller er det også mulig å gjøre dette over gamle behandlinger. Men det er en vitenskapelig fakta at man ikke kan microblade/tatovere over noe område med tidligere behandling med mindre den allerede er minst 80% lysnet. Dette skyldes selve prosessen ved microblading, hvor tynne, hår-lignende strøk tatoveres. Denne prosessen er utilstrekkelig for å dekke eller rette på tidligere behandlinger. Det blir som å male en blå vegg med røde striper; du vil etterlate mellomrom mellom de røde stripene hvor det blå vil vises gjennom. Så de tatoverte strøkene som kommer via microblading vil ikke være nok for å fullstendig dekke eller korrigere. Resultatet vil se ut som et rot av utydelig linjer og masse forskjellige farger som vises gjennom huden, for ikke å nevne at enda mer pigment da er blitt tilsatt suppen. For å farge-korrigere øyenbryn er den eneste måten å gjøre det via pudder/ombre. Det gamle pigmentet må nøytraliseres før den ønskede fargen (f.eks. brun) kan brukes til å dekke over. På grunn av alt pigmentet som nå ligger i øyenbrynet ditt finnes det ingen garanti for at brynene vil bli seende fine ut, eller at den gamle fargen vil kommer tilbake på et eller annet punkt … Under ser du noen eksempler hvor FJERNING er nødvendig. Ingen av disse brynene kan få microblading eller bli farge-korrigert via et pudder på toppen. Om du har lignende bryn, vil fjerning være det beste valget for deg:    

 

     

 

HVORDAN FUNGERER FJERNING VIA SALTLØSNING?

Jeg bruker et produkt kalt Li-FT for å fjerne uønskede tatoveringer eller permanent sminke. Den er en naturlig salt-løsning lagd av høykvalitets fin-kornet havsalt, aloe og lysnende ekstrakt av frukt-frø. Løsningen vil implanteres i huden og vil der trekke ut pigmenter fra huden gjennom osmose. Osmose er en prosess hvor molekyler fra et løsningsmiddel har en tendens til å passere gjennom en halvgjennomtrengelig membran (her: huden), da går løsningen fra å være mindre konsentrert til å bli mer konsentrert. Dette utjevner konsentrasjonene på hver side av membranen. Helt enkelt så drar det uønsket pigment ut fra øverste hudlag og helt ut av kroppen.  


HVA ER BEDRE FOR Å FJERNE BRYN/EYELINER/LEPPER – SALTLØSNING ELLER LASER?

Om du har noe permanent sminke som du vil fjerne, enten det er øyenbryn, eyeliner eller lipliner, så vil fjerning via saltløsning (Li-FT) være det beste valget for deg. Dette er enkelt og greit fordi at selv om laser vil gjøre en god jobb når det kommer til selve fjerningen av den permanente sminken, så vil den også etterlate huden skadd, arrete og ekstremt vanskelig å jobbe med om du noensinne skulle ønske en ny runde permanent sminke. Microneedling kan være nødvendig for å hjelpe å jevne ut den arrete huden, slik at jeg kan jobbe over det, men laser vil alltid være skadelig for huden i ansiktet. Fjerning via saltløsning skal og vil ta lenger tid å gro, men huden fortsetter å være hel og fin med absolutt ingen arr-dannelse eller skade på overflaten.


KAN DU FJERNE/LYSNE TATOVERINGER PÅ KROPPEN?

Så absolutt! Alle typer tatoveringer med alt slags blekk, uansett farge, kan fjernes eller lysnes ved hjelp av Li-FT. Tatoveringsblekk på kroppen er lagt dypere under hudoverflaten enn permanent sminke og vil ofte kreve flere runder fjerning, men et fantastisk resultat kan fremdeles oppnås. Når det kommer til fjerning/lysning av kroppstatoveringer må vi se på størrelsen på tatoveringen og hvor den er plassert, for å komme frem til den beste fremgangsmåten. På generell basis kan jeg fullføre en runde fjerning på en tatovering som er mindre enn 8cm x 8cm. Om tatoveringen er større enn det, har høy fargemetning, eller ligger under albuen eller kneet så vil jeg vurdere å dele tatoveringen inn i mindre deler for fjerning. Prosessen for å fjerne en tatovering på kroppen eller i ansiktet er nøyaktig den samme som for å fjerne permanent sminke. Under kan du se noen bilder av vellykkede fjerninger av tatoveringer på kroppen ved bruk av Li-FT:


HVORDAN ER SALTLØSNING ANNERLEDES ENN LASER?

Lasere fungerer ved at de bryter ned pigmentene eller blekket til mindre biter som dyttes helt inn i kroppen, og deretter fjernes gjennom lymfene og vårt eget fordøyelsessystem. Laserfjerning kan få veldig gode resultater, men det har en tendens til å bare fungere bra på visse farger. Hud som har gjennomgått laserfjerning er også vanskelig å tatovere på nytt, da det kan oppstå arr-dannelse. Området kan trenge microneedling for å forberede overflaten på nytt arbeid. Laser fungerer bedre på å fjerne store kroppstatoveringer. Laser-fjerning fører ofte til arr-dannelse og det skader det behandlede området, noe som betyr at hvis du ønsker et nytt sett bryn, eller eyeliner, så vil det være umulig. Det er derfor fjerning via saltløsning er å foretrekke over laser for fjerning av permanent sminke.


HVOR MANGE RUNDER VIL DET KREVE Å FJERNE MIN TATOVERING?

Gjennomsnittlig vil fjerning av øyenbryn eller eyeliner ta 2-5 runder, med 8 uker mellom hver runde. Nøyaktig hvor mange runder du vil trenge er det umulig å vite eller gjette, da det avhenger av mange forskjellige faktorer, slik som: hudtype, plassering, farge, mengde blekk, arr-dannelser, vev-skifte og lagdeling. Dersom vi fjerner eller lysner øyenbryn eller eyeliner vil du «mest sannsynlig» gjennomsnittlig trenge 2/3 runder for at resultatet skal bli lyst nok for at jeg kan dekke det med en ny behandling. Du vil få £50 avslag på et nytt sett øyenbryn eller eyeliner dersom du har 2 eller flere runder fjerning hos meg. Vær oppmerksom på: det vil være etter mitt skjønn hvor mange runder som trengs før noe slags nye behandling trygt kan begynne.


VIL DET GJØRE VONDT?

Jeg bruker en bedøvelseskrem av høy kvalitet før jeg starter fjerningsprosessen. Prosessen er ofte mindre vond enn den opprinnelige tatoveringsprosessen var. På slutten av behandlingen vil saltløsningen trekke inn i det behandlede området i noen minutter. Dette kan svi litt, men går fort over. Du vil bli gitt en pakke for etter-behandling med fullstendige instrukser, for å ta med deg hjem.


VIL JEG SE FORANDRING ETTER HVER RUNDE MED BEHANDLING?

De fleste ser en forskjell etter hver runde med behandling. Du vil ikke se en «umiddelbar» endring rett etter prosedyren, men så fort skorpene har forsvunnet og huden har begynt å leges vil du se forskjell. Under hver runde behandling vil blekket dras lenger og lenger ut av huden. Dette kan skje på forskjellige tidspunkt i gro-prosessen, basert på mange forskjellige faktorer, men det vil skje. Tålmodighet er nøkkelen til en vellykket fjerning. Vær oppmerksom på: Under noen sjeldne tilfeller hvor gammelt pigment er lagt veldig dypt under huden (vanligvis hvor en gammel tatovering er veldig svart/blå/lilla) vil resultatet etter de første behandlingene se ut som at blekket blir mørkere i stedet for lysere. Dette er på grunn av osmosen, som drar pigmentet forsiktig mot overflaten, før det til slutt dras helt ut. Disse brynene kan være veldig frustrerende å gjennomgå fjerning på, da det først vil se ut som at ingenting skjer, men med tiden vil pigmentet komme ut gjennom Li-FT-fjerning.


HVA KAN JEG FORVENTE VIL SKJE UNDER OG ETTER EN BEHANDLING?

– Når du ankommer vil jeg umiddelbart påføre en bedøvelseskrem på området som skal behandles, denne vil være på i ca. 10 minutter. – Jeg vil jobbe med ett øye av gangen, så vil jeg gå over området som skal behandles med Li-FT-løsningen. – Når dette er gjort vil jeg påføre mer bedøvelse, for å forsikre meg om at du har det så behagelig som mulig. – Deretter vil jeg gå videre til det andre området/brynet/øyet og gå over med en runde Li-FT-løsning, så ha på mer bedøvelse, likt som i forrige område. – Denne prosessen repeteres 2 ganger (slik at jeg går over området som skal lysnes/fjernes 3 ganger til sammen) – Etter de 3 rundene vil saltløsningen forsiktig påføres det behandlede området. Den vil være på i 10 minutter og vil deretter forsiktig tørkes av. Du vil få med deg en etter-behandlingspakke som du skal ta med hjem. Den inneholder FULLSTENDIGE instruksjoner for hvordan du skal ta vare på tatoveringen vi har fjernet de neste ukene. Før du drar vil jeg sette opp en time for å kontrollere resultatet, og en eventuell andre behandling 8 uker senere. Uavhengig av om vi har en andre runde behandling, vil jeg måtte se deg etter 8 uker for å se over hvordan huden har grodd. På dette punktet vil vi enten gå videre med en andre runde behandling eller gå i gang med å gi deg et nytt sett bryn eller ny eyeliner.


HVORDAN VIL JEG SE UT RETT ETTER BEHANDLINGEN?

Jeg skal ikke skjule noe fra deg, prosedyren er ikke den vakreste, men resultatene er vel verdt ventetiden og når du gjennomgår fjernings/lysningsprosessen vil du oppnå et mye bedre utgangspunkt for videre arbeid. Om du fyller mer og mer pigment i huden vil du til slutt ende opp med et enda større problem – helt til fjerning/lysning kan bli en veldig vanskelig og veldig lang prosess. Området kan se litt rødt og muligens blått ut (hovedsakelig øye-området) i noen få dager. Området vil etter hvert bli skorpete og det vil vare i ca. en uke.

 

           

 

 

 

 

 

 

Hvis du fremdeles har noen spørsmål angående denne prosessen eller du er usikker på om fjerning/lysning er noe for deg, så ikke nøl med å kontakte meg. Jeg vil be om at du sender et klart bilde av området du ønsker å fjerne, slik at jeg best kan gi deg råd. Ta kontakt med meg for mer informasjon om fjerning ved bruk av saltløsningen Li-FT tel: 976 04 541

HUD OG FOTKLINIKKEN

Saksviktunet 1,
7562 SAKSVIK