Permanent Sminke & Microblading FAQ

Permanent Sminke & Microblading FAQ

Har du noen gang ønsket at du kan være mindre avhengig av sminke, men likevel se bra ut? Nå finnes det en løsning; permanent sminke!

Permanent sminke (også kjent som Permanent Makeup (PMU), er en spennende prosedyre, en kosmetisk form for tatovering der farge blir implantert i huden gjennom en prosess som kalles mikropigmentering. Resultatene kan være ekstremt subtile, eller veldig fremtredende. Uansett hvilken stil du har, forestill deg sminke som ikke renner/forsvinner av når du jogger, svømmer eller trener. PMU innbyr til skjønnhet, og mest av alt frihet for dagens aktive mennesker.

 

Hvem kan dra nytte av permanent kosmetisk sminke? De som:

Bruker kontaktlinser, briller, eller har et problem med å se objekter på nært hold

Har øyne som tårer ofte og dermed vasker bort øyesminke

Har tynne lepper eller en leppelinje som «blør»

Føler seg «utvasket» uten sminke

Er aktiv i sport eller trener mye

Ikke er kunstneriske når de bruker sminke

Er for opptatt til å bekymre seg for sminke

Er lei av å bruke øye-, leppe- eller brynsblyanter som gnis raskt av

Har allergi mot vanlig sminke

Har mistet brynene på grunn av alopecia, kreft, eller overplukking

 

Spørsmål: Kan leppene, brynene og eyeliner prosedyrene gjøres samme dag og er det behov for refill?

Svar: Ja, det er ikke noe problem å ha mer enn én prosedyre gjort om gangen. Dette kan faktisk være gunstig fordi du kan få dine touch-ups gjort samtidig. PMU (permanent sminke) krever en refill seks til åtte uker etter den første avtalen. En refill er inkludert i prisen for en behandling.

 

Spørsmål: Hvor trygt er det med permanent sminke?

Svar: Ifølge Senter for sykdomskontroll; når permanent sminke er gjort under rette forhold hos en lisensiert behandler, er det ingen muligheter for sykdomsoverføring. Permanent sminke er veldig trygt.

 

Spørmål: Vil permanent sminke falme over tid og når bør fargene bli frisket opp?

Svar: Ja, permanent sminke forsvinner over tid. Øyebrynsmikroblading vil sannsynligvis trenge refill etter ett til to år, men eyeliner og leppefarge kan vare fra to til fem år og i noen tilfeller lengre.

 

Spørsmål: Er prosedyrene smertefulle?

Svar: Alle er forskjellige når det gjelder smerteterskel og følsomhet. En bedøvelseskrem brukes for å bedøve området som skal behandles før man starter prosedyren. I tillegg brukes en bedøvelses-gel slik at man føler minst mulig gjennom hele prosedyren.

 

Spørsmål: Kan man få en allergisk reaksjon på permanent sminke?

Svar: Sjansene for å utvikle en allergisk reaksjon på pigmentene er ekstremt liten. Mindre enn 1% av over 100.000 permanente kosmetiske prosedyrer resulterte i en allergisk reaksjon, ifølge; «Micropigmentation, State of the Art» av Charles S. Zwerling, M.D.

 

Spørsmål: Hvordan velger man korrekt farge?

Svar: Fargevalg er en viktig del av prosessen, og behandleren din vil jobbe sammen med deg for å oppnå en farge som passer til din hudtone og hårfarge, og ikke minst samsvarer med din ønskede effekt.

 

Spørsmål: I hvilken alder passer det å få utført permanent sminke?

Svar: Det er aldri for sent å benytte seg av permanent sminke så lenge man er over 18 år. Uansett alder, permanent sminke kan eliminere den fryktede «utvaskete» utseende vi alle hater. Uavhengig av når du får utført en behandling med permanent sminke kommer til å spørre deg selv hvorfor du ikke gjorde det før!

 

Spørsmål: Vil permanent sminke fortsatt se bra ut når du blir eldre og huden endres?

Svar: Så lenge du ser bra ut med tradisjonell sminke, vil du se like godt ut med permanent sminke! Det er virkelig ingen alder hvor du må slutte å bruke sminke på grunn av aldrende hud. Faktisk ser permanent sminke mye bedre ut på aldrende hud enn tradisjonell sminke!

 

Spørsmål: Hva må man gjøre i forbindelse med etterbehandling og langvarig omsorg av permanent sminke?

Svar: Etterbehandling består av å følge de detaljerte instruksjonene du vil få fra din behandler i løpet av prosedyren. Det viktigste er å holde området tørt og la det hele. Salve skal brukes sparsomt, som instruert av din behandler. Det beste man kan gjøre over lang tid er å bruke en god solkrem daglig, være forsiktig med bleking og alle eksfolierende kremer, prøv å holde dem vekk fra din permanente sminke så mye som mulig.

 

Spørsmål: Jeg har hørt at noen ikke beholder pigmentet og fargen forsvinner selv etter flere besøk. Kan dette skje?

Svar: Ja, selv om det er veldig sjeldent, kan det skje! Noen mennesker har svært effektivt immunforsvar som avviser pigmentet, og noen har bare svært effektive hudhelende egenskaper. En tredje avtale blir ofte satt opp, slik at klienten har mulighet til å returnere, og vi får sjansen til å se på arbeidet og utbedre eventuelle (hvis noen) små endringer som kanskje må gjøres.

Dette er vanligvis en 20 min avtale som gir tid å gjøre noen mindre forbedringer etter første og andre behandling, alt for å få det perfekte resultat. Det er også fin mulighet til å få tatt bilder av helede resultatet.

Alt er vanligvis bra på denne oppfølgingen, men det er noen få som kanskje trenger en eller to ekstra behandlinger for å få det perfekte sluttresultatet. Det er finnes de som ikke tar til seg pigment i det hele tatt, noe som er ekstremt sjeldent, men igjen vil vi at dere skal være oppmerksomme på alle mulige utfall.

Enkeltes hud kan reagere på Microblading, hvor huden kan forsøke å presse ut pigmentet ved å produsere ekstreme skorper.Disse faller til slutt av å tar samtidig med seg all pigment. Dette er en tilstand som kalles pigmentalergi (PPD allergi, en tilstand som er kjent for dermatologer) eller symptomer på autoimmun sykdom (ofte er klientene ikke klar over at de har dette). Det har ingen negative helseeffekter for  de som har fått utført en behandling med permanent sminke og har denne tilstanden  annet enn at kroppen jobber på overtid for å presse ut alt pigment ut som forårsaker skabbdannelse.

Ved et tredje besøk og hvor huden fortsatt ikke tar til seg pigment, vil vi vanligvis gi klienten råd om å gi brynene hvile. Deretter ta en gjennomgang etter 6 måneder. Noen ganger etter en slik gjennomgang er mitt beste råd å gå til en lege eller dermatolog for å bli sjekket ut. Huden har fire helende stadier som den må gjennomgå, og om noen må ha mer en tre Microblading behandliger på under 6 måneder kan dette forårsake ardannelse.

HUD OG FOTKLINIKKEN

Saksviktunet 1,
7562 SAKSVIK